Statul roman si-a trimis in judecata angajatii dupa ce, in 2010, prin Autoritatea Nationala pentru Tineret si Sport, s-au platit 6 milioane euro din bugetul statului pentru un teren din zona bazei sportive Olimpia din Capitala.

Pretul platit de autoritatile romane a fost supraevaluat cu 70%, se arata intr-un raport de audit intern al Ministerului Tineretului si Sportului, scrie romanialibera.ro.

Terenul are 11.000 mp. In zona respectiva, metrul patrat costa in jur de 250 euro, iar statul a platit 380 euro. La acea vreme, Autoritatea era in subordinea ministrului Educatiei, Daniel Funeriu.

Acesta a declrata ca ”sumele care sunt estimate pentru aceste terenuri sunt stabilite de firme. (...) Inteleg ca asta este un raport de audit.(...) Controlul este diferit de audit. A fost un control la Olimpia. Acolo s-a construit si un bazin de inot.”

De asemenea, Funeriu a subliniat ca nu a ”avut nimic de spus in cumpararea contractului”.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.