Meteorologii au anuntat ca incepand de miercuri, temperaturile incep sa scada.

Miercuri, temperaturile mai scad in jumatatea de nord a tarii, ajungand spre amiaza la valori intre -1 si 5 grade, in conditiile in care cerul este noros si vor predomina ninsorile. In celelalte zone ramane mai cald, desi valorile termice scad usor si aici, astfel ca la amiaza vor fi intre 5 si 12 grade. Va predomina soarele, mai putin in primele ore cand in sud est vor mai fi cativa nori si ploi izolate, scrie rtv.net.

In Capitala va fi destul de cald pentru data din calendar, cu o maxima de 9...10 grade. Ziua incepe cu nori si posibil cativa stropi de ploaie, insa vantul prinde putere si alunga norii, lasand loc soarelui.

Joi, temperaturile sunt mai ridicate decat in mod normal pentru acesta data, mai putin in nordul Moldovei unde vremea se mai raceste usor. In Oltenia, Muntenia si Dobrogea vor predomina ploile, iar in restul teritoriului va ninge in special in a doua parte a noptii.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse de la -3 grade in nordul Moldovei pana la 11 grade in extremitatea de sud-est. In Bucuresti, vremea se mentine mai calda decat in mod obisnuit, iar temperatura maxima va fi de 7...8 grade.

Vineri, vremea se raceste in cea mai mare parte a tarii, iar gerul se instaleaza noaptea in Moldova si estul Transilvaniei. Sfarsitul saptamanii aduce o vreme deosebit de rece, geroasa in cursul noptilor si diminetilor in majoritatea zonelor. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre -13 si 0 grade. Mercurul este posibil sa scada pana la -20 de grade in estul Transilvaniei.

In prima parte a weekendului va ninge, mai ales in jumatatea de sud a tarii, pentru ca duminica ninsorile sa se opreasca treptat.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.