Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) a deschis un dosar penal privind incidentele din Algeria, in urma carora doi ostatici romani au fost ucisi.

"Urmare a informatiilor date publicitatii de catre Ministerul Afacerilor Externe si a materialelor publicate in mass-media nationala, referitoare la incidentele petrecute pe teritoriul Algeriei, care au generat decesul a doi cetateni romani, in conformitate cu prevederile art. 5 Cod penal, care instituie principiul realitatii legii penale, la nivelul Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism a fost constituit un dosar penal, sub aspectul savarsirii de infractiuni prev. de Legea 535/2004 privind prevenirea si combaterea terorismului", se arata intr-un comunicat de presa de marsi al DIICOT.

Sursa citata a precizat ca procurorii DIICOT vor efectua activitati specifice si vor colabora cu toate institutiile nationale si internationale cu responsabilitati in domeniu, urmand sa dispuna masurile legale in aceasta cauza
, scrie MEDIAFAX.

Marti, cei doi romani ucisi in atacul din Algeria au fost repatriati, trupurile lor fiind transportate in tara la bordul unui avion militar.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.