Ecaterina Andronescu si-a pus semnatura si pe un ordin prin care liceele codase la bacalaureat nu vor mai fi sanctionate de lege.

Noua metodologie aprobata de Ecaterina Andronescu se va aplica in urmatorul an scolar.

In ciuda rezultatelor dezastruoase care se inregistreaza an de an la examenul de bacalaureat, liceele cu rata de promovare mai mica de 15% nu vor mai fi sanctionate prin reducerea numarului de inscrieri in clasa a IX-a. O greseala colosala, considera Daniel Funeriu, cel care a vrut aceasta masura.

"Eu am introdus aceasta sanctiune pentru ca aceste licee produceau esec pe banda rulanta. In schimb am dat posibilitatea si dreptul la invatatura acelor elevi, pentru a merge la invatamantul profesional. Este asadar o masura PROFUND gresita", a spus Daniel Funeriu, consilier prezidential.

Ecaterina Andronescu spune ca a adus aceasta modificare pentru ca vechea solutie nu a adus niciun rezultat.

"Sanctiunea aceea nu a produs niciun fel de efecte. M-ati inteles? Scolile care au avut rezultate proaste inaintea introducerii prin ordin de ministru a acelei sanctiuni , au avut rezultate la fel de proaste si la un an dupa introducerea acestei masuri", a spus Ecaterina Andronescu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.