Inspectorii din sanatate fac inspectii pentru a verifica daca unitatile publice si private respecta legislatia privind fumatul in locuri publice.

Sute de astfel de actiuni de control efectuate pe parcursul anului trecut au rezultat in avertismente, dar fara amenzi.

Directorul Directiei de Sanatate Publica (DSP) Salaj, Ligia Marincas, a declarat ca actiunile de control s-au finalizat doar cu avertismente scrise, nefiind aplicata nicio sanctiune la legea privind fumatul in locuri publice, scrie realitatea.net.

Sanctiunile prevazute de lege pentru incalcarea regulilor privind fumatul in spatii publice sunt cuprinse intre 100 si 1.000 de lei, dar institutia nu a aplicat nicio amenda.

"Noi nu am aplicat amenzi, actiunile de control fiind in principal pe consiliere si actiuni de promovare a sanatatii. Am derulat mai multe campanii impotriva consumului de tutun, pentru a constientiza populatia despre efectele nocive ale fumatului asupra persoanei", a precizat Marincas.

"Noi trebuie sa actionam dupa legislatia romaneasca", a afirmat sursa mentionata.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.