DIICOT a cerut Tribunalului Capitalei arestarea a doi traficanti de cocaina, detinuti in Italia, pentru organizare de transporturi de ordinul sutelor de kilograme de droguri.

Gruparea este una dintre cele mai active si ermetice retele de traficanti de droguri din Europa, cu membri extrem de violenti, care, sub coordonarea liderilor - inculpatii Banev Evelin Nikolov (48 de ani), zis Brendo, si Radoslav Georgiev Atanasov (42 de ani) - a organizat transporturi de cocaina, de ordinul sutelor de kilograme, pe relatia America de Sud - Europa de Vest.

Banev Evelin Nikolov este suspectat in mai multe ucideri de persoane in Bulgaria, fiind considerat o persoana extrem de periculoasa, potrivit anchetatorilor.

Procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) - Structura Centrala, impreuna cu ofiterii de politie judiciara din cadrul DCCO - Serviciul Antidrog, au destructurat gruparea infractionala organizata transfrontaliera.

In cursul lunii aprilie 2012, procurorii DIICOT au procedat la capturarea cantitatii de aproximativ 50 de kilograme cocaina, puritate 93 la suta, introduse de catre membrii gruparii pe teritoriul Romaniei, in scopul comercializarii. Valoarea drogurilor de mare risc este de sase milioane de euro.

In prezent, inculpatii se afla in stare de detinere pe teritoriul Italiei, pentru savarsirea aceluiasi gen de infractiuni.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.