O fetita in varsta de 4 ani a murit in timp ce era operata la Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii din Cluj, unde, potrivit medicilor, a ajuns cu simptome de soc septic din cauza unei rani la piciorul stang.

Directorul medical al Spitalului Clinic de Urgenta pentru Copii Cluj, Calin Lazar, a declarat marti ca fetita de patru ani din Bistrita-Nasaud a fost dusa la unitatea medicala luni dupa-amiaza, starea ei fiind grava, scrfie MEDIAFAX.

"Luni dupa-amiaza s-a prezentat, adusa de parinti, o fetita de 4 ani, cu stare generala modificata, cu semne de soc septic, probabil o septicemie, cu punct de plecare un hematom al gambei stangi, suprainfectat. Avand in vedere starea grava inca de la internare, a fost dusa direct in sala de operatie, unde, la intrare, a facut stop respirator, a fost intubata si ventilata, in paralel s-a facut incizia leziunii la nivelul gambei, de unde s-a observat aparitia puroiului si leziunile de fascita necrozanta", a spus sursa citata.

Potrivit acesteia, fetita a suferit un stop cardiac in timpul interventiei, intrucat ii erau afectate organele vitale.

Fetita a fost consultata la Spitalul Judetean din Bistrita si i-a fost pus diagnosticul de entorsa, dupa care a fost indrumata la spitalul din Nasud, de unde fusese trimisa, afirma conducerea SJU.

Managerul spitalului bistritean a adaugat ca in unitatea pe care o conduce "s-a consumat doar un episod” din cele intamplate.

"La Bistrita nu i s-a pus ghips. Eu am inteles ca i-a pus altcineva, nu stim cine. Nu stim unde a mai dus-o familia, ce s-a mai intamplat intre timp. Nu putem da vina pe cineva anume atat timp cat nu avem raportul medico-legal ca sa stim cauza mortii. Sigur ca vom lua si noi masuri daca se va impune", a adaugat Buta.

In acest caz, mai multe anchete sunt in derulare pentru a se stabili cum a fost posibil ca fetita sa moara dupa ce saptamana trecuta a suferit o entorsa.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.