Administratia Nationala de Meteorologie a emis o atentionare de polei valabila vineri, de la ora 10.00 pana la ora 12.00, in sudul judetelor Arges, Dambovita si Prahova, inclusiv autostrada A1, A3 si drumurile nationale aferente.

De asemenea, potrivit MEDIAFAX, meteorologii au emis o anetntionare de polei valabila intre orele 9.00 si 11.00, pe arii relativ extinse in judetele Dolj, Olt, Valcea si Gorj (inculsiv municipiile Craiova, Slatina, Rm. Valcea si Tg. Jiu), izolat in judetul Mehedinti, iar intre orele 9.00 si 11.00, pe arii extinse in judetele Teleorman, Giurgiu, Calarasi, Ialomita, Buzau, Braila, Ilfov si municipiul Bucuresti, inclusiv autostrada A2 si drumurile nationale aferente.

Pe de alta parte, Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Politiei Romane ii sfatuieste pe conducatorii auto care se deplaseaza pe Autostrada A2 Bucuresti – Constanta sa manifeste prudenta sporita la volan si sa reduca viteza, intrucat pe aceasta artera se semnaleaza portiuni acoperite cu polei.

De asemenea, precizeaza Infotrafic, fenomenul este intalnit si pe numeroase artere din judetele Teleorman, Giurgiu, Calarasi, Ilfov, Ialomita, Gorj si pe raza municipiului Bucuresti.

"Intrucat aparitia poleiului afecteaza intotdeauna buna desfasurare a circulatiei rutiere, ii atentionam pe soferi cu privire la pericolul pe care acesta il reprezinta pentru trafic. Conducatorii auto trebuie sa ruleze cu viteza redusa si sa-si sporeasca prudenta pe toata durata deplasarii, dar mai ales la iesirile din tronsoanele impadurite si sate, la intrarile si iesirile de pe poduri sau la incrucisarile cu autovehiculele cu gabarit mare", spune sursa citata.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.