Ponta: Autoritatile locale care nu indexeaza taxele cu 16% nu primesc sumele respective de la buget, citeaza MEDIAFAX.

Guvernul va adopta si publica miercuri ordonanta prin care autoritatile locale pot indexa sau nu taxele locale, a declarat premierul Ponta, care a atentionat ca aceste taxe reprezinta o sursa de venituri a administratiei locale, deoarece primarii nu vor primi in compensatie bani din bugetul central.

"Sper sa terminam aceasta disputa sau neintelegere si lucrurile sa fie foarte clare: prin decizia autoritatii locale, taxele locale fie raman la nivelul din 2012 - asta e decizia care apartine primarului si consiliului local - ori se maresc cu rata inflatiei pe ultimii trei ani (...) In acelasi timp, imi fac datoria sa spun ca cei 16%, pe care unii primari vor sa-i incaseze, merg in bugetul primariei. Daca nu se maresc taxele, nici nu vin bani de la bugetul de stat.

Nu pentru domnul Boc, pentru ca e in opozitie, nici pentru primarii nostri. Nu mai vin cei 16% de la bugetul de stat, ca de la bugetul de stat trebuie sa platim salarii, pensii, sa facem investitii publice, sa platim la sanatate ce avem de platit, la educatie. E intr-adevar autonomie locala. Daca le ajung banii din 2012 e foarte bine (...), daca nu, indexarea doar cu rata inflatiei e un lucru normal care s-a infaptuit intotdeauna", a spus premierul la inceputul sedintei de Guvern.

Ponta a aratat ca taxele locale nu au mai fost majorate din 2009, cand actualul primar al Clujului, Emil Boc, era prim-ministru.

"Din 2009, de cand domnul Boc nu era primar de Cluj, era prim-ministru, atunci a marit taxele locale. Intotdeauna e important de care parte a fileului esti, ca iti schimbi opniile mai ales. Cu 20% le-a majorat domnul Boc atunci. Acum, ca primar inteleg ca nu vrea sa le majoreze deloc", a afirmat Ponta.

Citeste si: Boc: Taxele si impozitele locale vor creste obligatoriu din 2014


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.