Adrian Nastase ar putea fi pus in libertate inainte de termen, dupa ce Comisia de eliberari conditionate de la Penitenciarul Jilava a dat aviz pozitiv, constatand ca s-a implinit termenul la care poate fi eliberat.

Judecatoria Sectorului 4 a inregistrat, miercuri, cererea de eliberare din inchisoare a lui Adrian Nastase inainte de termen si a stabilit ca dosarul sa fie judecat in 12 februarie, insa avocatii fostului premier considera ca termenul este prea lung si cer schimbarea acestuia, pentru ianuarie.

Cazacu a precizat ca daca cererea va fi judecata in 12 februarie, practic s-ar pierde zilele scazute din pedeapsa primita de Adrian Nastase, respectiv perioada din 20 pana in 26 iunie 2012 cand fostul premier a fost internat in Spitalul Floreasca.



Avocatul lui Adrian Nastase, Ion Cazacu, a declarat ca, miercuri, Comisia de eliberari conditionate de la Penitenciarul Jilava a constatat ca s-a implinit termenul de o treime din pedeapsa in care ar putea fi eliberat fostul premier si a dat aviz favorabil, scrie MEDIAFAX.

El a precizat ca membrii Comisiei au luat in calcul pentru avizul favorabil activitatile desfasurate de Adrian Nastase in penitenciar, precum si faptul ca acesta a publicat trei carti.

Cazacu a mai spus ca au fost luate in considerare in stabilirea perioadei de executare a pedepsei si zilele petrecute de Adrian Nastase in Spitalul Floreasca, scazute din pedeapsa in urma unei decizii a instantei.

Avocatul a precizat ca avizul favorabil pentru eliberarea lui Adrian Nastase din penitenciar va fi analizat de judecator, o decizie a instantei putand fi data spre sfarsitul lunii ianuarie.

Avocatul a precizat ca daca hotararea instantei nu va fi favorabila, aceasta poate fi atacata cu recurs, ceea ce ar prelungi procedurile cu inca trei zile.

Adrian Nastase este incarcerat din iunie 2012, dupa ce a fost condamnat la doi ani de inchisoare cu executare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.