Ca sa fiti sigur ca masina dumneavoastra este in siguranta, protejata de frig, de umezeala si de hoti, trebuie sa va dotati garajul cu usi solide, prevazute cu sisteme antiefractie, care sa asigure o fiabilitate maxima in conditii de folosire intensa si, nu in ultimul rand, sa aiba un design deosebit. In functie de dimensiunea garajului, puteti opta pentru unul dintre modelele de usi care se gasesc pe piata autohtona: sectionale, batante sau tip rulou.

Manevrarea usilor de garaj poate fi automata (permite ridicarea sau coborarea lor prin simpla apasare a butonului unei telecomenzi) ori manuala. Puteti opta pentru usi de garaj confectionate din tabla de otel galvanizat, dublu placat, termoizolat la interior cu spuma poliuretanica sau pentru usi din aluminiu.

"Safe-uri" pentru linistea dumneavoastra

Acestea pot fi de mai multe tipuri: sectionale, actionate cu un motor electric, cu ridicare pe verticala sau cu ridicare in panta acoperisului si sunt recomandate pentru un garaj cu des-chidere mare. Modelul de usa batanta (de translatie) se poate monta la garajele care dispun de un spatiu generos inaintea intrarii. In functie de dimensiune, aceste modele au preturi cuprinse intre 400 si 550 de euro. De pilda, modelul de usa batanta - cutat vertical, cu dimensiunile 2.500x1.950 mm, costa 400 de euro, iar una avånd dimensiunile 2.500 x 2.075 mm - cutat vertical are pretul de 551 euro. In schimb, usile tip rulou sunt ideale pentru garajele de dimensiuni mai mici, amplasate in spatii aglomerate.

Si usile tip rulou, cu lamele din aluminiu, pot fi manevrate manual sau electric. Montarea acestora se poate face in exteriorul golului usii sau chiar in golul respectiv (in acest caz, trebuie montata o caseta care mascheaza ruloul) ori in spatele golului, fara a fi necesara caseta. La usile de garaj tip rulou, cu lamele orizontale, sistemul de inchidere/deschidere este realizat prin culisare verticala, iar rularea covorului de lame se face, in partea de sus, pe un ax cilindric orizontal situat deasupra deschiderii. Acestea confera o buna izolare termica si fonica, prin insertia de spuma poliuretanica din interior. Optional, ruloul poate fi prevazut cu un sistem clasic de blocare antiefractie, prin montarea unui dispozitiv automat care nu permite ridicarea fortata a acestuia din exterior, atunci cand este complet inchis.

Motoare la caldura

Usile de garaj sectionale sunt realizate din panouri suprapuse, care se deschid spre tavan, economisind la maximum spatiul. Acest model ofera un grad inalt de siguranta in exploatare. La montare se utilizeaza toata suprafata garajului, iar acestea nu ocupa un spatiu suplimentar in afara. Buna etansare pe contur si cea dintre panouri izoleaza perfect interiorul din punct de vedere termic si fonic. Usile pot fi personalizate prin alegerea designului exterior, a geamurilor decorative sau a culorii. Cele mai multe sunt albe sau gri. Tipul de "usi sectionale si izolate stilistic 3000", cu grosimea panelului de 35 mm si ac-tionare manuala cu franghie, cu dimensiunile L = 2.300 mm; H = 205 mm, de culoare alba, costa 525 de euro+TVA. Pentru acelasi model, dar automatizat, cu telecomanda, veti plati in plus 250 euro+TVA, iar transportul si montajul mai costa 150 de euro+TVA. Pretul total este de 925 de euro+TVA. Modelul tip Siebau, 3000 x 2500 mm, cu actionare manuala, casetat, de diverse culori, ajunge la 1.559 de euro. Plusul de automatizare adauga la pret intre 300 si 600 de euro.


Despre autor:

Saptamana Finaciara

Sursa: Saptamana Finaciara


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.