Peste o mie de persoane care au participat la slujba de Boboteaza, in Portul de la Dunare din Drobeta Turnu Severin s-au imbulzit sa primeasca Agheasma Mare, Episcopia Severinului avand pregatiti 1.500 de litri de apa sfintita.

Slujba de Boboteaza in Portul de la Dunare, din Drobeta Turnu Severin, a inceput duminica, la ora 11.30, unde preotii bisericilor din oras au ajuns dupa o procesiune de la Catedrala din centrul orasului, aflata la aproximativ un kilometru de port, scrie MEDIAFAX.

Slujba, la care au participat, potrivit Inspectoratului Judetean de Jandarmi Mehedinti, peste o mie de oameni, a fost oficiata de catre Preasfintitul Nicodim, Episcopul Severinului si Strehaiei, insotit de un inalt sobor de preoti.

Dupa ce a fost oficiata slujba, Episcopul Severinului si Strehaiei a aruncat in Dunare, de pe mal, o cruce din lemn, care a fost recuperata de un tanar, singurul care s-a incumetat sa intre in apa fluviului.

Oamenii prezenti la slujba s-au imbulzit cand a inceput distribuirea Agheasmei Mari, s-au impins peste gardurile Jandarmeriei, iar unii s-au strecurat printre garduri ca sa ajunga la butoaiele de cate 200 de litri in care era apa sfintita si la busuioc.

In cele din urma jandarmii au restabilit ordinea in Portul Drobeta Turnu Severin, fara sa fie inregistrate incidente.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.