Ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu, a emis un ordin prin care majoreaza cu peste 10%, in doua etape, taxele pentru o trecere peste Dunare pe podurile de la Giurgeni - Vadul Oii si Fetesti - Cernavoda.

Totodata, ordinul prevede acordarea de reduceri pentru trecerile multiple. Ordinul ministruui Transporturilor a fost publicat vineri in Monitorul Oficial si intra in vigoare in 30 de zile, scrie hotnews.ro.

Majorarea se face in doua faze. Prima etapa se aplica de la data intrarii in vigoare a ordinului pana la data de 31 martie 2013, iar etapa a doua se aplica de la 1 apriie 2013.

Astfel, in cazul podului Giurgeni - Vadul Oii, taxa pentru o trecere in cazul autoturismelor si vehiculelor cu masa totala maxima autorizata mai mica sau egala cu 3,5 tone va creste de la 9 lei (TVA inclusa) la 10 lei in prima etapa si la 11 lei in cea de-a doua.

Pentru podul Fetesti - Cernavoda, costul unei treceri pentru acelasi tip de autovehicul va urca de la 11 lei (TVA inclus) la 12 lei, respectiv la 13 lei, in etapa a doua.

Pentru podul peste Dunare in sensul Giurgiu - Ruse, tarifele sunt exprimate in euro iar ministerul a decis mentinerea acestora la valorile actuale.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.