Victor Ponta a anuntat, joi seara, la Romania TV ca pregateste o noua organizare administrativa a tarii care va avea la baza opt regiuni.

Potrivit premierului, o parte din atributiile consiliilor judetene vor fi transferate catre regiuni, iar seful noilor structuri vor fi alesi de catre consilierii judeteni si primari.

Cu aceasta organizare, judetele nu vor disparea, ci vor fi inglobate in cele opt regiuni. Actualele consilii judetene si Guvernul vor transfera o parte din atributii catre noile entitati.

Concret, regiunile vor fi personalitati juridice și vor putea angaja credite si lua decizii. Premierul a precizat ca va propune un sistem de alegere indirecta a sefului Regiunii:

"Toti consilierii judeteni si primarii din acea regiune se reunesc intr-o sala sala si isi aleg șeful", a explicat Ponta, adaugand ca: "regiunile vor avea dreptul sa acceseze fonduri europene si sa contracteze credite in mod direct".

Victor Ponta a declarat in noiembrie 2012 ca ca varianta de regionalizare cu cele opt regiuni de dezvoltare actuale nu este cea mai buna, dar este cea mai posibila.

Sursa: rtv.net


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.