Cea mai scazuta temperatura din tara s-a inregistrat, duminica, la Miercurea Ciuc, unde au fost minus 26 de grade Celsius in aer si aproape minus 30 de grade la sol.

Potrivit meteorologilor, aceasta temperatura a fost inregistrata duminica dimineata la ora 8.00

"Scaderea de temperatura a fost brusca, avand in vedere ca in noaptea de vineri spre sambata, la ora 01.00, a fost minus un grad, in urmatoarele sase ore temperatura a coborat pana la minus 14 grade, iar astazi a fost mai rece cu 12 grade fata de sambata la aceeasi ora", a declarat meteortologul Tanko Karoly de la statia meteorologica din Miercurea Ciuc.

Duminica in toate localitatile din Harghita a fost ger, cu minime de minus 25,3 grade Celsius la Joseni si minus 22 de grade in aer la Toplita, in vreme ce temperatura resimtita la sol a fost de minus 29 de grade Celsius.

In Pasul Bucin, valoarea minima inregistrata duminica dimineata a fost de minus 8 grade Celsius si, chiar daca nu a mai nins, stratul de zapada masoara 40 de centimetri in zona, scrie MEDIAFAX.

Meteorologul Tanko Karoly a mai spus ca ultima noapte a anului va fi la fel de rece, cu valori termice de pana la minus 23 de grade Celsius in depresiunile din sud-estul Transilvaniei, cerul va fi senin, iar precipitatiile vor lipsi.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.