Pachetele turistice in statiunile de pe Valea Prahovei au fost vandute aproape in totalitate pentru Revelion, operatorii de turism neavand, pentru statiunile Azuga, Busteni si Sinaia, oferte de tip "last minute".

Hotelierii si proprietarii de vile si pensiuni din statiunile de pe Valea Prahovei au vandut aproape in totalitate pachetele turistice pentru Revelion, desi pretul acestora a fost de doua, trei sau chiar patru ori mai mare decat al pachetelor pentru perioada Craciunului, a declarat presedintele Asociatiei pentru Promovarea si Dezvoltarea Turismului (APDT) Prahova, Adrian Voican.

Potrivit acestuia, cu doua zile inainte de Revelion operatorii de turism nu au oferte de tip "last minute" pentru hotelurile si vilele din statiunile de pe Valea Prahovei.

Voican a precizat ca "foarte probabil mai sunt cateva locuri neocupate" si ca turistii pot gasi "ocazional" locuri libere pentru Revelion, scrie MEDIAFAX.

Statisticile arata ca anul acesta in perioada Craciunului locurile de cazare din statiunile montane au fost ocupate in proportie de 70 – 75 la suta, iar turistii au preferat vilele si pensiunile si mai putin hotelurile.

Astfel, conform cifrelor prezentate de presedintele APDT Prahova, gradul de ocupare a locurilor de cazare in vile si pensiuni a fost de 75 – 80 la suta, in timp ce locurile de cazare din hoteluri au fost ocupate in proportie de 68 – 70 la suta.

Pentru Craciun, pretul unei camere duble a fost, in medie, de 200 de lei pe noapte intr-o pensiune si de 300 de lei pe noapte intr-un hotel de trei stele.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.