O retea de trafic de persoane a fost destructurata de politistii din Harghita, cei 12 membri ai acesteia fiind suspectati ca au racolat si au transportat in Germania mai multe tinere din Mures si Harghita, pe care le-au obligat sa se prostitueze.

Biroul de Presa al Politiei Judetene Harghita a informat, sambata, ca politistii Serviciului de Combatere a Criminalitatii Organizate, in colaborare cu Biroul de Combatere a Criminalitatii Organizate Targu Mures si procurorii DIICOT - Biroul Teritorial Harghita, au facut, joi, 13 perchezitii domiciliare in judetele Harghita si Mures, la locuintele a 12 persoane cercetate pentru implicare in constituirea, aderarea si sprijinirea unui grup infractional organizat specializat in trafic de persoane.

Oamenii legii au dus la sediul DIICOT - Biroul Teritorial Harghita 11 suspecti, din totalul celor 12 persoane care alcatuiau reteaua de traficanti, la finalul audierilor acestia fiind retinuti pentru 24 de ore.

De asemenea, in urma perchezitiilor din locuintele suspectilor au fost ridicati 11.280 de euro, 5.390 de lei si 188.000 de forinti, mai multe medii de stocare a datelor informatice, telefoane mobile, cartele sim, o arma de tir cu aer comprimat detinuta ilegal si cateva zeci de grame de aur. Totodata, au fost indisponibilizate, in vederea instituirii sechestrului asigurator, patru autoturisme de lux, scrie MEDIAFAX.

In urma investigatiilor, politistii harghiteni au stabilit ca in cursul acestui an cei 12 membri ai gruparii infractionale au racolat si au transportat in localitatea Nurnberg din Germania mai multe tinere din judetele Harghita si Mures, pe care le-au obligat sa se prostitueze, obtinand astfel sume importante de bani.

Vineri, Tribunalul Harghita a emis mandate de arestare preventiva pentru 29 de zile pe numele a doi dintre suspecti, iar in cazul celorlalti noua a fost dispusa interdictia de a parasi tara pentru o perioada de 30 de zile.

Potrivit purtatorului de cuvant al Politiei Judetene Harghita, Gheorghe Filip, cel de-al doisprezecelea membru al retelei este cercetat in libertate, intrucat oamenii legii au apreciat ca nu prezinta pericol social si ca nu a fost implicat la fel de mult ca si ceilalti.

Printre cei 12 membri ai retelei destructurate se afla si o femeie.

Citeste si:
Intedicție de a mai vizita Lacul Sfânta Ana și Tinovul Mohoș pentru...
Intedicție de a mai vizita...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.