Mircea Radulian, directorul stiintific al Institutului National de Fizica a Pamantului a facut previziuni sumbre pentru 2013.

Radulian avertizeaza ca trebuie sa fim pregatiti tot timpul pentru eventualitatea unui cutremur de peste 7 grade pe scara Richter.

"Vom avea 15 cutremure in fiecare luna, daca ne referim la zona Vrancea. Vor fi cam 15 cutremure pe luna in medie, de obicei sunt cutremure mici sau moderate, insa pe masura ce trece timpul vom avea si cutremure mai mari. Vrancea e capabila sa genereze cutremure de la magnitudini mici pana la magnitudini de peste 7 grade, dar e bine sa fim pregatiti pentru o astfel de eventualitate, pe cat se poate tot timpul", spune Mircea Radulian, potrivit rtv.net.

Autoritatile nu tin cont de avertizarile specialistilor

Daca ar veni un cutremur de peste 7 grade pe scara Richter, similar celui din 4 martie 1977, 6.500 de bucuresteni si-ar putea pierde viata, 16.000 ar fi raniti grav, 10.500 - spitalizati, 13.000 - raniti usor, iar 95.000 ar ramane captivi in cladiri sau sub daramaturi, scrie evz.

Aceste cifre se regasesc intr-un proiect de hotarare al Consiliului General al Capitalei, care a fost pus in sertare de mai marii Capitalei, de teama sa nu panicheze populatia. Zonele Unirii, Piata Romana, Tineretului, Fundeni, Tei- Toboc au cele mai multe blocuri expertizate seismic.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.