Pacientii internati in spitalele publice pot fi vizitati zilnic intre anumite ore, iar persoanele care asigura serviciul de paza vor da o declaratie prin care se angajeaza sa nu primeasca niciun fel de "atentii" pentru a permite accesul in afara programului de vizitare.
Prevederile sunt cuprinse in Ordinul privind reglementarea programului de vizite al apartinatorilor pacientilor internati in unitatile sanitare publice emis in 17 decembrie de ministrul Sanatatii, publicat in Monitorul Oficial, transmite MEDIAFAX.

Potrivit actului normativ, programul de vizita al apartinatorilor pacientilor internati in unitatile sanitare publice este de luni pana vineri, intre orele 15.00 si 20.00, precum si sambata si duminica, intre orele 10.00 si 20.00.

Managerii unitatilor sanitare au obligatia sa afiseze programul de vizite la toate intrarile in unitatea sanitara, in mod vizibil si accesibil vizitatorilor", se arata in Ordinul ministrului Sanatatii.

Totodata, prin actul normativ a fost interzisa unitatilor sanitare perceperea de taxe pentru vizitarea pacientilor.

Persoanele care asigura paza unitatilor sanitare vor da o declaratie prin care se angajeaza sa respecte programul de vizite si sa nu primeasca niciun fel de "atentii" pentru a permite accesul in afara acestui program.

"In cazul incalcarii acestor prevederi se vor aplica sanctiuni administrative, pana la desfacerea contractului de munca pentru persoana care se face vinovata sau incetarea contractului cu firma de prestari de servicii de paza", potrivit Ordinului ministrului Sanatatii.

Totodata, Ordinul prevede ca un pacient internat intr-un salon cu mai mult de trei paturi poate fi vizitat de maximum trei persoane.

De asemenea, in salon pot fi simultan vizitatori pentru cel mult doi pacienti.

Unitatile sanitare pot dispune ca durata vizitei sa fie limitata la 60 de minute, pentru a da posibilitatea vizitei si celorlalti pacienti internati in acelasi salon, daca exista solicitari in acest sens.

Pacientii din sectiile sau compartimentele de terapie intensiva pot fi vizitati zilnic doar de membrii familiei, respectiv parinti, copii, surori sau frati. La acesti pacienti pot intra cel mult doua persoane, care trebuie sa respecte procedurile interne ale sectiei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.