Sirenele au sunat, joi, timp de trei minute la Timisoara pentru a marca momentul in care municipiul a devenit primul oras liber din tara, in urma cu 23 de ani, in Piata Operei adunandu-se cu aceasta ocazie aproximativ 20 de revolutionari.

Potrivit MEDIAFAX, in Piata Operei din Timisoara au sunat sirenele timp de trei minute, pentru a marca momentul in care municipiul a devenit primul oras liber din tara, in urma cu 23 de ani, iar pentru prima data revolutionarii nu au mai urcat in balconul Operei, ci s-au asezat pe platoul din fata institutiei de cultura, unde au strigat lozinci precum "Respect '89" sau "Victor Ponta nu uita, Timisoara nu-i a ta!".

La Timisoara, potrivit reprezentantilor Asociatiei Memorialul Revolutiei, care citeaza documente oficiale ale Ministerului Sanatatii, au murit, in timpul Revolutiei, aproximativ o suta de persoane, alte cateva sute fiind ranite.

Conform documentelor oficiale, au fost 73 de morti si 296 de raniti in perioada 16-22 decembrie 1989, iar dupa 22 decembrie, 20 de morti si 77 de raniti.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.