ANM va emite cod portocaliu de ninsori si vant puternic pentru zona de sud a tarii.

Agentia Nationala de Meteorologie va emite cod portocaliu de ninsori si vant puternic pentru zona de sud a tarii, a anuntat premierul Ponta, asigurand in acelasi timp ca toate drumurile nationale din Botosani vor fi deblocate in noaptea de miercuri spre joi, iar drumurile judetene vor fi libere joi.

ANM a emis joi dimineata o avertizare de cod portocaliu pentru judetele Galati si Vrancea, valabila pana la ora 10:30.

Intre orele 05:00 si 09:00 codul portocaliu va fi valabil pe arii extinse in judetele Braila, Buzau, Ialomita, Calarasi, Constanta si Tulcea.

In intervalul mentionat va ninge, iar vantul va prezenta intensificari sustinute, cu viteze de peste 70 km/h la rafala, temporar viscolind si spulberand zapada. Vizibilitatea va fi scazuta local sub 200 m si izolat sub 50 m.



ANM a emis miercuri seara o avertizare de cod portocaliu miercuri seara pentru cinci judete: Constanta, Tulcea, Ialomita, Calarasi si Braila. Avertizarea este valabila pana joi, la ora 5 dimineata, existand posibilitatea sa fie prelunit pe parcursul zilei de joi.

In textul avertizarii se precizeaza ca in intervalul mentionat va ninge, iar vantul va prezenta intensificari sustinute, cu viteze de peste 70 km/h la rafala, temporar viscolind si spulberand zapada. Vizibilitatea va fi scazuta local sub 200 m si izolat sub 50 m.

Conducerea ANM a anuntat anterior ca va decide miercuri daca se impune emiterea unui cod portocaliu de ninsori, din cauza unui ciclon din Bulgaria care ar putea afecta si Romania, scrie MEDIAFAX.

Cinci drumuri nationale - trei din judetul Botosani si cate unul din Vrancea si Calarasi - sunt inchise miercuri seara pe anumite tronsoane, din cauza viscolului, informeaza Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR).

In Botosani, circulatia este intrerupta pe DN 24C Stefanesti - Radauti Prut, DN 29 Ungureni - Manoleasa Prut si DN 29A, Darabani - Radauti Prut, potrivit sursei citate.

Citeste si:
Prognoza meteo ANM pentru weekendul 7 - 8 ianuarie. În nordul...
Prognoza meteo ANM pentru...

In judetul Calarasi, nu se circula pe doua sectoare ale DN 3: Fundulea - Stefanesti si Stefanesti - Calarasi - Chiciu. Rutele ocolitoare recomandate sunt A2 si, respectiv, A2 int. DN Centura Bucuresti, pe A2, int A2 cu DN 21, pe DN 21.

Circulatia este intrerupta si pe DN 23B Maicanesti - Ciorasti, in Vrancea, soferii fiind sfatuiti sa foloseasca ruta ocolitoare DN 23A - DJ 204B - Ciorasti - Tataranu - Maicanesti.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.