Un numar de 47 de localitati din Braila, Buzau, Gorj, Mehedinti, Vaslui, Bacau si Vrancea nu au curent electric, miercuri dupa-amiaza, din cauza vremii nefavorabile, potrivit datelor centralizate la ora 13.00 de Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri.

Potrivit MEDIAFAX, cel mai multe localitati fara curent sunt in Braila (22) si Buzau (18).

Tot ca urmare a intensificarii fenomenelor meteorologice si a caderilor masive de zapada, au ramas fara curent cate doua localitati din Vaslui si Mehedinti si cate una din judetele Vrancea, Bacau si Gorj.

Potrivit sursei citate, in zonele de alimentare cu energie electrica gestionate de SC Electrica SA, numarul de consumatori fara curent era, la ora 13:00, de 15.700.

MECMA precizeaza ca 39 de echipe de interventie sunt in teren pentru depistarea, izolarea si remedierea defectiunilor, in vederea realimentarii consumatorilor afectati.

Ministerul mai arata, intr-un comunicat remis MEDIAFAX, ca s-au utilizat cai de alimentare de rezerva pentru zonele afectate, urmand ca in urmatoarele zile sa se revina la schemele normale de alimentare.

Capitala si 13 judete din estul si sudul tarii se afla pana joi la ora 20.00 sub cod galben de ninsori si vant puternic, potrivit unei atentionari emise de Administratia Nationala de Meteorologie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.