In prezent, sistemul cardului electronic de sanatate este testat in Arad, ales drept centru-pilot unde se experimenteaza folosirea lui pe loturi mici. 20 de medici de familie din Arad au primit carduri nationale de sanatate in cadrul programului de testare.

Cardul electronic de sanatate va fi obligatoriu la fiecare vizita la medicul de familie si va inlocui adeverinta de asigurat eliberata de Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate, scrie rtv.net.

Cardul va permite identificarea calitatii de asigurat a pacientului (realizata in prezent prin adeverinta de asigurat) si accesul medicilor de familie si medicilor de urgenta la o serie de date medicale cu risc vital ale pacientului, informatii care ii pot salva viata, putandu-se evita administrarea de medicamente incompatibile cu profilul sau medical, in masura in care pacientul a fost de acord ca aceste informatii sa fie incarcate pe card.

Cardul electronic de asigurari sanatate se va distribui in prima parte a anului 2013, costul acestuia va fi suportat din bugetul Ministerului Sanatatii.

Fata

Spate


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.