Seful Politiei Ilfov si cei doi adjuncti ai acestuia vor fi cercetati in Consiliul Superior de Disciplina al Politiei Romane, in urma unei sesizari a ministrului Administratiei si Internelor formulate la finalul cercetarii prealabile dispuse dupa uciderea japonezei Yurika Masuno.

"Ministrul Administratiei si Internelor, Mircea Dusa, a luat act de finalizarea cercetarii prealabile a membrilor conducerii I.P.J. Ilfov - inspectorul sef si cei doi adjuncti - si a dispus sesizarea Consiliului Superior de Disciplina al Inspectoratului General al Politiei Romane", se arata intr-un comunicat de presa de marti al MAI.

Potrivit MEDIAFAX, controlul amanuntit la Inspectoratul de Politie al Judetului Ilfov a fost dispus dupa uciderea japonezei Yurika Masuno de catre Vlad Nicolae, in 15 august, intr-o padure de langa Corbeanca.

La ordinul ministrului Administratiei si Internelor, Mircea Dusa, o comisie formata din ofiteri ai Corpului de control a facut verificari, in perioada 3- 21 septembrie, la IPJ Ilfov si la Sectia Regionala de Politie Transporturi Bucuresti.

Seful Politiei Ilfov, Emanuel Marin Nica, adjunctii sai, Ionel Lefter si Nicolae Baicu, alti sase ofiteri din conducerea IPJ, precum si membri ai conducerii Sectiei Regionale de Politie Transporturi Bucuresti au fost cercetati prealabil in urma anchetei Corpului de control al MAI.

De asemenea, alti 14 ofiteri au fost atunci atentionati, iar in cazul a doi ofiteri si a unui agent a fost sesizat Parchetul de pe langa Curtea de Apel Bucuresti, arata atunci Ministerului Administratiei si Internelor.

Controlul a vizat evaluarea managementului in cazul prevenirii criminalitatii stradale, in special infractiunile comise cu violenta, mai ales ca, la nivelul IPJ Ilfov exista un numar foarte mare de fapte comise cu violenta, ramase cu autori necunoscuti, preciza Ministerul Administratiei si Internelor.

In acelasi timp, in urma verificarilor facute de Corpul de control al MAI la Sectia Regionala de Politie Transporturi Bucuresti, s-a declansat cercetarea prealabila pentru opt ofiteri, intre care si seful structurii, Dan Rosoga, iar sase ofiteri au scapat doar cu atentionare.

Situatia de la Ilfov a intrat in atentia conducerii MAI la scurt timp dupa moartea japonezei Yurika Masuno, cand s-a constatat ca Vlad Nicolae se face vinovat si de alte doua crime si talharii, la care se mai adauga si molestarea sexuala a unor femei in varsta, fiind lasat in libertate atat din indiferenta politistilor, cat si a procurorilor ilfoveni.

Citeste si:
Aer poluat, vineri dimineața, în București și Ilfov
Aer poluat, vineri dimineața,...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.