Universitati din toata lumea vor participa la o noua clasificare internationala, initiata de CE, scrie MEDIAFAX.

Noua lista va clasifica universitatile in functie de o gama mai larga de factori de performanta, vizand furnizarea unui ghid mai realist si usor de utilizat pentru ceea ce ofera acestea.

Noua clasificare "multidimensionala" va califica universitatile in cinci domenii distincte: reputatia pentru cercetare, calitatea predarii si invatarii, orientarea internationala, succesul transferului de cunostinte (de exemplu, parteneriate cu intreprinderile si intreprinderile nou-infiintate) si angajamente regionale.

Universitatile vor putea sa se inscrie pentru noua clasificare in prima jumatate a anului 2013, iar primele rezultate sunt asteptate la inceputul ui 2014.

Pentru a asigura impartialitatea, calitatea si verificarea, Comisia a selectionat un consortiu independent care sa efectueze clasificarea. Centrul pentru invatamant superior (CHE) din Germania si Centrul pentru studii politice de invatamant superior (CHEPS) din Tarile de Jos vor conduce initiativa.

U-Multirank este rezultatul unei initiative care isi are originea intr-o conferinta organizata sub presedintia franceza din 2008 a Uniunii Europene, care a solicitat o noua clasificare a universitatilor, bazata pe o metodologie ce reflecta o varietate de dimensiuni de excelenta in context international.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.