Ministerul Educatiei propune educatia outdoor la clasa pregatitoare, care presupune invatarea in afara scolii.

Profesorii vor duce copiii la teatru, la muzeu, pentru a putea intra mai usor in relatie cu mediul inconjurator si cu colegii de grupa, a declarat, pentru MEDIAFAX, secretarul de stat Stelian Fedorca.

Proiectul de act normativ propus de Ministerul Educatiei va fi discutat vineri, la Inspectoratul Scolar Judetean Mures, in prima intalnire a grupului de lucru privind implementarea educatiei de tip outdoor (in aer liber-n.r.) la clasa pregatitoare.

Grupul de lucru, format din reprezentanti ai mai multor inspectorate scolare judetene, va discuta despre introducerea in sistem pilot a acestui tip de educatie outdoor in curriculumul pentru clasa pregatitoare.

"Nu pot spune cum va arata proiectul in final. Cert este ca acesti copii din clasa pregatitoare au nevoie de activitati care sa ii ajute sa descopere mai usor mediul inconjurartor si chiar sa relationeze mai bine cu colegii din grupa din care fac parte", a precizat secretarul de stat Stelian Fedorca al Ministerului Educatiei.

Educatia outdoor presupune ca procesul de predare-invatare-formare sa se petreaca in afara scolii, respectiv in natura si spatii culturale. Obiectivul unui asemenea tip de educatie il reprezinta plasarea in cadrul vietii cotidiene a elementelor pe care copiii le invata la scoala, dezvoltarea spiritului practic si a adaptarii la situatiile concrete de viata, modalitati de intelegere a elementelor educationale predate la clasa, a explicat Fedorca, precizand totodata ca acest sistem s-a dovedit eficient in statele scandinave Suedia, Danemarca, Norvegia.

"Prevenirea sedentarismului, dezvoltarea capacitatii de a interactiona social, relationarea conceptului cu reprezentarea lui concreta din lumea reala sunt alte variabile semnificative ale educatiei outdoor. Educatia outdoor s-a dovedit eficienta in statele scandinave Suedia, Danemarca si Norvegia", a adaugat secretarul de stat.

Citeste si:
Cum organizezi o nuntă la conac: 5 sfaturi utile
Cum organizezi o nuntă la...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.