Pirtia de schi Oncesti, din statiunea Paltinis, a fost inchisa ieri de inspectorii OPC. Prin mijlocul pirtiei treceau camioane incarcate cu lemne.

"Am fost si eu la schiat in Paltinis. Am ramas uimit sa constat ca la jumatatea pirtiei exista un drum pentru camioane. S-au format adevarate santuri care, venind in viteza, sint greu de ocolit", spune Ilie Mitea, directorul OPC Sibiu. In plus, si salvamontistii din zona sustin ca drumul din mijlocul pirtiei le face munca grea. Potrivit acestora, camioanele pline cu lemne faceau slalom printre schiori. "Camioanele mergeau cu viteza. Era prea riscanta aceasta pirtie", spune Adrian Davin, salvamontist.

Pirtie deschisa la negru

Potrivit inspectorilor OPC, zona de schi nu este nici macar autorizata de Ministerul Transporturilor, Constructiilor si Turismului. Fara autorizatie, nici nu ar fi trebuit deschisa. Administratorul pirtiei a fost amendat cu suma de 50 de milioane de lei vechi. "Zona va ramine inchisa pina la remedierea tuturor deficientelor", spune directorul OPC Sibiu.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.