Comisia Europeana vrea modificarea avertismentelor de pe pachetele de tigari, pentru a le face mai vizibile, si interzicerea unor arome.

"Daca totul va fi bine, directiva va fi adoptata miercurea viitoare", a declarat Frederic Vincent, purtator de cuvant al comisarului pentru Sanatate.

El a precizat ca proiectul prevede ca avertismentele referitoare la riscurile fumatului pentru sanatate sa fie mai mari si include reglementari mai stricte privind aromele folosite, scrie MEDIAFAX.

Autoritatile de la Bruxelles vor sa faca ordine in legislatia referitoare la aromele folosite pentru tigari si sa reduca numarul acestora, avand in vedere ca prevederile cele mai recente dateaza din 2001.

Dupa 2001, piata s-a schimbat si au aparut o serie de arome, precum cea de rubarba sau de capsuni. Anumite substante sunt autorizate in unele state ale UE, dar sunt interzise in altele, iar Comisia vrea ca acestea sa fie incluse intr-o lege comunitara, a spus Vincent.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.