Ciupercile medicinale au fost utilizate inca din timpuri stravechi in tratarea multor boli, dar si in preventia acestora.

Kombucha – licoarea vie a imortalitatii

Ciuperca de Kombucha reprezinta de fapt o colonie de 12 specii de microorganisme care traiesc in perfecta armonie. Specialistii considera ca bautura ce contine aceasta ciuperca – ceaiul Manchurian – ar fi bogata in toate vitaminele de care corpul nostru are nevoie, dar si in substante unice, intr-o combinate care le sporeste maximal efectele benefice asupra sanatatii, potrivit Healthy.ro.

Ganoderma – „ciuperca magica” sau „elixirul eternitatii”

O alta ciuperca medicinala folosita inca din antichitate este Ganoderma – supranumita si „ciuperca magica” sau „elixirul eternitatii”.

Ganoderma Lucidum isi are originile tot in tarile asiatice, in special in Ghina si Japonia, tari ce au folosit in medicina traditionala aceasta ciuperca inca din antichitate. Nu degeaba chinezii o numesc ca „Regele miraculos al plantelor” – ciuperca fiind bogata in nutrienti unici in natura, avand beneficii puternice asupra organismului nostru. Stim deja ca cele mai bune remedii ni le-a oferit dintotdeauna natura si „operele” acesteia nu pot fi imitate in laborator.

Pleurotus – medicamentul inimii

Ciuperca Pleurotus este cunoscuta in medicina pentru efectele sale puternice de scadere a colesterolului, chiar si pentru pacientii care au aceasta tulburare in familie, cu valori mari ale colesterolului in sange.

Ciuperca contine un inhibitor direct al enzimei implicate in sinteza colesterolului, regland cantitatea acestuia in sange. Hipercolesterolemia – colesterolul marit – reprezinta un risc principal pentru ateroscleroza, o boala ce ataca vasele, inclusiv inima, fiind responsabila de multe patologii cardiace, dar si de infarcte si accidente vasculare.

Citeste mai multe pe Healthy.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.