Guvernul intentioneaza sa deruleze in perioada 2013-2016 un program la nivel national de cercetare geologica a resurselor de ape subterane potabile si industriale, cu scopul utilizarii "rationale" a zacamintelor.

"Prezentul program vizeaza apele subterane potabile si industriale pentru activitatile de prospectiune, explorare, determinare si evidenta a resurselor", se arata in anexa unui proiect de hotarare de guvern elaborat de Ministerul Economiei, relateaza MEDIAFAX.

Toate informatiile care vor fi obtinute in urma acestor cercetari vor fi puse la dispozitia Agentiei Nationale pentru Resurse Minerale, care va scoate perimetrele in care vor fi identificare resursele la licitatie in vederea concesionarii.

"Se are in vedere punerea in valoare prin lucrarile de cercetare a noi perimetre cu resurse potential valorificabil sustinand activitatea orientata spre folosirea rationala a resurselor minerale regenerabile si economisirea celor neregenerabile", potrivit anexei.

Finantarea programului de cercetare geologica va fi asigurata atat de companiile care activeaza in acest sector, cat si de la bugetul de stat.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.