Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) au dispus trimiterea in judecata, in stare de arest preventiv, a lui Nicolae Matei, primarul orasului Navodari, judetul Constanta, in sarcina caruia s-a retinut infractiunea de dare de mita.

Potrivit unui comunicat al DNA, in acelasi dosar a fost deferit justitiei Nicolae Valcu, pentru marturie mincinoasa si fals in declaratii.

In rechizitoriul intocmit, procurorii au retinut ca, in perioada iunie-octombrie 2012, Nicolae Matei i-a solicitat unui ofiter de politie judiciara cu functie de conducere (denuntator in cauza) sa-i ofere protectie si sa intervina in anchetele penale care-l vizau si pe care le considera abuzive, nejustificate si motivate politic.

'In schimb, la data de 18 octombrie, inculpatul Matei i-a promis ofiterului de politie, iar la data de 25 octombrie i-a si dat acestuia, doua loturi de teren situate in Navodari, cu o valoare de piata de 46.160 de euro. Darea acestor terenuri s-a facut indirect, prin intermediari, cu simularea unor vanzari consemnate in doua contracte semnate de respectivii intermediari, pentru care s-ar fi platit 59.000 lei. In realitate nu s-a platit niciun ban', sustin procurorii.

In 15 noiembrie, Tribunalul Bucuresti a dispus arestarea preventiva pentru 29 de zile a lui Nicolae Matei. La instrumentarea acestui dosar, procurorii au colaborat cu ofiteri din cadrul MAI - Directia Generala Anticoruptie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.