O temperatura de minus 20 de grade Celsius s-a inregistrat, sambata dimineata, la Miercurea Ciuc, pentru a doua zi consecutiv, transmite MEDIAFAX.

Vremea s-a mentinut geroasa in Harghita, sambata dimineata inregistrandu-se minus 20 de grade Celsius la Miercurea Ciuc si Joseni.

Potrivit meteorologilor, temperatura minima, de minus 20 de grade Celsius, a fost consemnata in jurul orei 7.00.

Vremea a fost deosebit de rece, cu temperaturi sub si la limita gerului, si in celelalte localitati ale judetului Harghita, valorile termice minime inregistrate fiind de minus 17 grade la Toplita si minus 9 grade Celsius la Odorheiu Secuiesc.

Echipe de jandarmi au patrulat, in cursul noptii de vineri spre sambata, in municipiile Miercurea Ciuc, Gheorgheni, Odorheiu Secuiesc si Toplita, in special in zona garilor si autogarilor, pentru identificarea persoanelor fara adapost, astfel incat sa fie evitate cazurile de hipotermie.

Purtatorul de cuvant al Inspectoratului Judetean de Jandarmi Harghita, Gheorghe Suciu, a declarat corespondentului MEDIAFAX ca jandarmii din Miercurea Ciuc au gasit, in cursul noptii, in apropierea garii din localitate, trei persoane fara adapost, care au acceptat sa fie duse la adapostul de noapte din oras. La autogara din Miercurea Ciuc au fost gasite alte opt persoane fara locuinta, insa acestea au refuzat ajutorul jandarmilor, afirmand ca vor merge singure la adapost.

"Ca sa fim siguri ca nu stau in frig, patrula s-a intors la autogara peste o jumatate de ora, sa verifice daca cele opt persoane stau inca in ger, insa au constatat ca acestea plecasera sa se adaposteasca", a precizat Gheorghe Suciu.

In cursul noptii de joi spre vineri, gerul a facut doua victime in Harghita, un barbat din Odorheiu Secuiesc si o femeie din Corbu fiind transportati la cele mai apropiate spitale dupa ce suferisera hipotermii si degeraturi la picioare, cei doi fiind gasiti cazuti in zapada de trecatorii care mergeau la serviciu vineri dimineata.

Cea mai scazuta temperatura din acest sezon a fost inregistrata vineri dimineata, in localitatea harghiteana Joseni, unde mercurul din termometre a coborat pana la minus 22 de grade Celsius, in timp ce la Miercurea Ciuc au fost minus 20 de grade Celsius.

Minima absoluta a lunii decembrie in Harghita, de minus 33 de grade Celsius, a fost consemnata in anul 1998 in Miercurea Ciuc.

Citeste si:
Intedicție de a mai vizita Lacul Sfânta Ana și Tinovul Mohoș pentru...
Intedicție de a mai vizita...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.