Asociatia Nationala de Meteorologie va emite, vineri dupa-amiaza, o atentionare cod galben de precipitatii pentru intervalul sambata, ora 18:00 - duminica, ora 21:00.

Potrivit hotnews.ro, directorul ANM, Ion Sandu, a declarat ca in zonele de sud-vest, vest, centru, nord vor cadea precipitatii sub forma de zapada. De asemenea, in partea de sud-vest acest fenomen meteorologic va fi asociat si cu vant.

In restul tarii, precipitatiile vor fi sub forma de ploaie.

"Judetele Mehedinti, Caras Severin, Gorj, Hunedoara, Timis, Arad si Bihor si zona de munte a judetelor Dolj, Sibiu, Arges, Prahova, Dambovita, Buzau, Suceava si Neamt - atentie deosebita este posibila sa fie zapada asociata cu vant", a declarat Ion Sandu.

Sambata, vremea va fi rece, local geroasa dimineata in centrul si nord-estul tarii. Incepand de dupa-amiaza, norii si precipitatiile se extind incepand din regiunile vestice si sud-vestice unde vor cadea precipitatii sub forma de lapovita si ninsoare. Noaptea, precipitatiile vor cuprinde toata tara, in sud va ploua si vor fi conditii de polei, iar in rest vor predomina ninsorile, scrie realitatea.net.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre minus 5 si 5 grade, mai ridicate pe litoral spre 8 grade, cat se vor inregistra si la Constanta. Nici bucurestenii nu scapa de ploaie si lapovita, fenomene care se vor manifesta dupa lasarea serii. Temperaturile maxime vor urca pana la 6 grade, iar cele minime vor cobora pana la -4 grade.

Duminica va fi o zi capricioasa: lapovite si ninsori in Oltenia, Banat, Crisana, Maramures si jumatatea de nord a Moldovei si mixte in Transilvania. Vantul va sufla intens in toata tara dar va inregistra viteze mari in special la munte, in sudul, centrul si estul tarii.

Temperatura aerului mai creste indeosebi in sud-estul tarii, astfel la amiaza se vor inregistra de la minus 3...minus 2 grade in nordul Moldovei, pana la 11...13 grade in Dobrogea.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.