Cea mai scazuta temperatura din acest sezon a fost inregistrata, vineri dimineata, in localitatea harghiteana Joseni, unde mercurul din termometre a coborat pana la minus 22 de grade Celsius, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Meteorologul de serviciu de la Statia Joseni, Rodica Biro, a declarat corespondentului MEDIAFAX ca temperatura cea mai scazuta a sezonului a fost inregistrata, vineri, in intervalul orar 6.00 - 7.00.

"Minima diminetii a fost de minus 22 de grade Celsius. Este cea mai rece dimineata de pana acum, in tara, in acest sezon", a declarat Rodica Biro.

La randul sau, meteorologul Tanko Karoly de la Statia Miercurea Ciuc a precizat ca temperaturile au coborat la limita gerului inca de joi seara, dupa ora 21.00, si au continuat sa scada pe tot parcursul noptii, valorile termice inregistrate vineri dimineata in judet fiind cu pana la 18 grade Celsius mai mici fata de ziua precedenta, la aceeasi ora.

"Joi dimineata, cea mai scazuta temperatura inregistrata in judet a fost de minus 4 grade Celsius, iar astazi am avut chiar si minus 22 de grade", a afirmat Tanko Karoly.

Gerul s-a instalat in tot judetul, minimele consemnate vineri in alte localitati fiind de minus 20 de grade Celsius la Miercurea Ciuc, minus 14 grade la Statia Meteo Bucin si la Toplita, in vreme ce mercurul din termometrele de la Statia Odorheiu Secuiesc a corborat pana la minus 6 grade Celsius.

Potrivit sursei citate, maximele nu vor depasi, in cursul zilei de vineri, valoarea de minus 4 grade Celsius, vremea mentinandu-se deosebit de rece si in intervalul urmator.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.