In ultima saptamana de campanie reprezentantii serviciilor de Evidenta a Persoanelor se vor deplasa in localitatile izolate pentru a face acte de identitate celor care sunt interesati sa voteze.

"MAI prin Directia pentru Evidenta Persoanelor si Administrarea Bazelor de Date a dispus o serie de masuri prin care sa faciliteze obtinerea actelor de identitate de catre persoanele care nu detin acte valabile. Incepand de saptamana viitoare, serviciile publice comunitare de evidenta a persoanelor vor intensifica deplasarile cu urna mobila si aparatele digitale in localitatile aflate la distante mari fata de sediu pentru preluarea imaginilor si a cererilor pentru obtinerea documentelor de identitate", a declarat Monica Dajbog, purtatorul de cuvant al MAI.

Oficialul MAI a mai precizat ca serviciile de evidenta a persoanelor vor avea program extins de lucru cu publicul, inclusiv sambata si duminica in ziua alegerilor, scrie MEDIAFAX.

Purtatorul de cuvant al MAI a anuntat situatia sesizarilor legate de incalcarea legislatiei electorale in primele trei saptamani de campanie electorala pentru parlamentare, precizand ca au fost inregistrate 557 de sesizari si s-au aplicat amenzi de peste 100 de mii de lei.

Oficialul MAI a precizat ca numarul sesizarilor reprezinta mai putin de o treime fata de cele de la alegerile locale, in acelasi interval de trei saptamani de la inceperea campaniei electorale.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.