Cateva mii de pelerini din intreaga tara au participat, vineri, la manastirea ce poarta hramul Sfantului Andrei din comuna constanteana Ion Corvin, la Sfanta Liturghie Arhiereasca oficiata de Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie, scrie MEDIAFAX.

Multi dintre ei au venit la manastire inca de joi seara, iar noaptea a trecut fara incidente, oamenii preferand sa stea la slujba in biserica, sa vegheze in pestera manastirii ori sa doarma in masini.
Ceremoniile au inceput vineri, la ora 08.00, cand a fost sfintita capela amenajata in pestera Sfantului Apostol Andrei, dupa care Arhiepiscopul Tomisului, Inaltpreasfintitul Teodosie, impreuna cu un sobor de preoti, a inceput Sfanta Liturghie Arhiereasca, oficiata pe esplanada amenajata in partea de miazazi a bisericii mari a manastirii.

La festivitati au fost prezenti si Mitropolitul Moldovei si Bucovinei - IPS Teofan, Arhiepiscopul Ramnicului - IPS Gherasim, Mitropolitul de Mitilini (Grecia) - IPS Iacob, Mitropolitul de Lesbos (Grecia) - IPS Hrisostom, Episcopul Caransebesului - PS Lucian, Episcopul Sloboziei si Calarasilor - PS Vincentiu, Episcopul Severinului si Strehaiei - PS Nicodim, Episcopul Vicar de la Arhiepiscopia Ramnicului - PS Emilian Lovisteanul, Episcopul de Banceni (Ucraina) - PS Longhin, Episcopul de Stobiski, Secretar al Sfantului Sinod al Bisericii Ortodoxe Bulgare - PS Naum, si Episcopul Vicar Patriarhal al Patriarhiei Bulgariei - PS Ioan.

Dupa slujba a fost sfintit Aghiasmatarul zidit deasupra izvorului, care a primit numele de "Paraclisul Izvorului Sfantului Apostol Andrei".

Tot in cinstea acestei sarbatori au fost aduse de la Mitropolia Mitilini din Grecia si moastele Sfantului Apostol Iacob - ruda Domnului, iar pelerini s-au putut inchina la aceste moaste, precum si in fata relicvariului ce contine o parte din moastele Sfantului Apostol Andrei, daruite in anul 2003 de catre Mitropolia Kefaloniei din Grecia.

Citeste si: Sfantul Apostol Andrei: Cum se sarbatorea in trecut Ocrotitorul Romanilor?


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.