Ministerul Sanatatii a anuntat vineri ca vaccinarea BCG la copii se va relua cu produsul din Danemarca, scrie MEDIAFAX.

Ministrul Sanatatii, Raed Arafat, a anuntat, vineri, ca imunizarea anti-TBC cu vaccinul importat din Danemarca va fi reluata, dupa ce expertii straini au concluzionat ca produsul este sigur.

Potrivit lui Arafat, in Romania au fost vaccinati, cu primul lot de doze din Danemarca, peste 136.000 de copii, inregistrandu-se 134 de reactii adverse constand in marirea nodulilor limfatici - lucru comun dupa o astfel de imunizare.

"Nu a fost nicio complicatie severa, cum ar fi ostiomielita, iar absenta gruparilor de cazuri arata ca nu au fost nici erori sistematice legate de tehnica de administrare. La Institutul «Marius Nasta» din Bucuresti au fost mai multe cazuri pentru ca unele au provenit din alte judete", a explicat ministrul.

Raed Arafat a mai spus ca, in urma analizei facute de specialistii straini si de cei romani, siguranta vaccinului danez nu este pusa sub semnul intrebarii. Arafat a mai spus ca reactiile adverse inregistrate in Romania pot fi urmarea schimbarilor de tulpina din vaccin. In acelasi context, ministrul a admis ca, in cazul produsului romanesc utilizat anterior, reactiile adverse au parut mai putin numeroase.

El a subliniat ca oprirea temporara a vaccinarilor in Romania a fost decisa ca "masura de precautie utila", pentru eliminarea tuturor suspiciunilor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.