Parintii sau tutorii care au copii in intretinere si doresc sa plece la munca in strainatate vor fi obligati sa notifice serviciul de asistenta sociala cu 40 de zile inainte de a parasi tara, nominalizand persoana care se va ocupa de intretinerea copilului pe perioada absentei.

Prevederile sunt cuprinse intr-un proiect de lege, adoptat marti de Guvern, pentru modificarea si completarea Legii privind protectia si promovarea drepturilor copilului.

"Parintii sau tutorele, dupa caz, care au copii in intretinere si intentioneaza sa plece la munca in strainatate sunt obligati sa notifice aceasta intentie serviciului public de asistenta sociala cu 40 de zile inainte de a parasi tara, cu nominalizarea persoanei care se ocupa de intretinerea copilului pe perioada absentei", a anuntat purtatorul de cuvant al Guvernului, Andrei Zaharescu, potrivit MEDIAFAX.

Potrivit acestuia, masura vizeaza o mai mare responsabilizare a parintilor, precum si monitorizarea la nivelul autoritatilor locale si centrale a situatiei numarului de copii ramasi in tara in ingrijirea altor persoane.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.