Un muncitor al combinatului Mechel din Targoviste a fost ranit, luni, in urma unei explozii produse la un turn de racire al fabricii.

Barbatul ranit a suferit arsuri pe 80 la suta din suprafata corpului si a fost transportat la Spitalul de Chirurgie Plastica, Reparatorie si Arsuri din Capitala, scrie MEDIAFAX.

Potrivit purtatorului de cuvant al Spitalului Judetean de Urgenta din Targoviste, Elena Ionescu, barbatul a suferit arsuri de gradele doi si trei, este constient, dar in stare grava, iar medicii au decis ca este necesara transferarea lui la o clinica de specialitate din Capitala.

"Pacientul are 44 de ani. Am inteles ca lucreaza ca sudor si a fost adus la noi cu o ambulanta. A fost investigat medical, stabilindu-se ca are arsuri pe 80% din suprafata corpului. Este constient, comunica, dar medicii au decis ca el sa fie transportat cu o ambulanta la Spitalul de Arsi din Bucuresti", a declarat prutatorul de cuvant al Spitalului Judetean de Urgenta din Targoviste.

Victima a spus ca in momentul producerii deflagratiei a vrut sa inchida ventilul instalatiei de alimentare cu oxigen.

"Nu stiu ce s-a intamplat, dar stiu ca in momentul in care am vrut sa inchid ventilul s-a produs explozia", a spus muncitorul.

Potrivit reprezentantilor Inspectoratului pentru Situatii de Urgtenta (ISU) Dambovita. deflagratia a vut loc in aer liber langa un turn de racire al unei instalatii de alimentare cu oxigen.

"Primele date arata ca muncitorul incerca sa inchida un ventil. Probabil ca au fost scurgeri de oxigen, el avea grasime pe maini sau pe haine, iar in acel moment s-a produs deflagratia. Este o ipoteza, urmeaza sa stabilim cu exactitate ce s-a intamplat", a declarat purtatorul de cuvant al ISU Dambovita, maior Eduard Telea.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.