Cateva mii de persoane au participat, sambata seara, in Piata Mare din Sibiu, la deschiderea oficiala a celei de-a sasea editii a Targului de Craciun, care a inclus un show de lumini, colinde si un concert sustinut de Nicola.

Potrivit MEDIAFAX, cea de-a sasea editie a Targului de Craciun de la Sibiu a fost deschis, sambata seara, in Piata Mare a orasului, de catre atasatul social al Ambasadei Austriei in Romania, Barbara Weibke Schofnagel, in prezenta a catorva mii de sibieni si turisti.

"Este usor de remarcat ca Targul de Craciun devine din an in an tot mai frumos. Doresc tuturor vizitatorilor clipe frumoase in asteptarea sarbatorilor. Targul de Craciun este deschis", a declarat Barbara Schofnagel, pe scena instalata in Piata Mare.

Pe scena au urcat apoi reprezentantii tuturor cultelor religioase din Sibiu, care au transmis mesaje de unitate si credinta, pentru ca la final sa cante impreuna colindul "Trei pastori".

La fel ca la ultimele editii, o solista costumata in alb, reprezentand-o pe "Craiasa Zapezii", a interpretat colindul "O, ce veste minunata", dintr-o nacela instalata langa bradul de Craciun, la aproximativ 20 de metri inaltime.

Seara a fost incheiata cu un scurt show de lumini si muzica, urmat de un concert Nicola.

"Nu este foarte frig, e numai bine, ne-am si pregatit sa stam cateva ore afara. Targul cred ca e cel mai frumos de pana acum si ne bucuram de concert, sper sa mai fie astfel de evenimente", a declarat Catalin, unul din spectatori.

"Nu am apucat sa cumparam nimic, e prea mare nebunia acum, vom veni zilele urmatoare sa vedem daca gasim cadouri, acum ne bucuram numai de spectacol", a afirmat o spectatoare, Oana.

Targul care, potrivit organizatorilor a intrat recent intr-un top al celor mai frumoase zece targuri de Craciun din Europa, va putea fi vizitat de sibieni si turisti pana in a doua zi de Craciun, 26 decembrie.

In cadrul acestuia, vor fi organizate pentru copii "Atelierele lui Mos Craciun" - de brutarie, de ornat turta dulce si de confectionat lumanari. Acestea vor avea loc de luni pana vineri pe baza de programare, pana acum fiind rezervate aproximativ 80% din locuri, iar in weekend vor fi deschise oricui.

Citeste si:
Podul Minciunilor din Sibiu se închide pentru lucrări de reparație
Podul Minciunilor din Sibiu...

In fiecare sambata si duminica, vor avea loc, pe scena din Piata Mare, concerte de colinde si spectacole de dansuri si obiceiuri de iarna. Magicianul Marian Ralea va sustine doua spectacole pentru cei mici, unul in 15 decembrie, iar altul in 23 decembrie, cand in Piata Mare va veni si Mos Craciun.

Targul, ce ocupa o suprafata totala de 5.000 metri patrati, este compus din 65 de casute, unde comercianti din peste 20 de judete vand produse de sezon, precum lumanari sculptate manual, globuri, accesorii si obiecte decorative din fier forjat, blanuri si accesorii din blana, jucarii din materiale ecologice, articole de imbracaminte, dar si bunatati preparate pe loc, cum sunt frigarui din fructe trase in ciocolata, clatite sau produse ale gastronomiei maghiare.

Langa bradul de Craciun, inalt de 20 de metri, a fost montata o sculptura din lemn de tei ce prezinta scena nasterii Domnului, in marime naturala.

Citeste si:
Mai mult decât modă, un stil de viață. Lefties se lansează oficial...
Mai mult decât modă, un stil...

Pentru turistii care doresc sa viziteze special Targul de Craciun de anul acesta, organizatorii, impreuna cu unul din hotelurile centrale din oras, au pregatit un pachet turistic intitulat "Sibiu Christmas Market Break". Acesta costa 69 de euro si include doua nopti de cazare, ghidaj in limbile engleza, germana sau franceza prin Targul de Craciun si Centrul Istoric al Sibiului, un ski-pass de o zi la Arena Platos si un cadou surpriza din partea organizatorilor targului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.