Concursul de rezidentiat, care a inceput duminica, are pentru prima data aproximativ 500 de posturi in clinicile universitare si spitalele judetele asigurate medicilor, a anuntat secretarul de stat in Ministerul Sanatatii, Alexandru Rafila.

"Pentru prima data in 2012 Ministerul Sanatatii a aprobat scaaterea la concursul de rezidentiat a unor posturi in clinicile universitare si spitalele judetene, acesta masura fiind in beneficiul medicilor care vor putea sa ramana sa lucreze dupa rezidentiat in respectiva clinica", a explicat Rafila, potrivit MEDIAFAX.

Concursul a inceput fara incidente.

Pentru concursul de rezidentiat de duminica s-a inscris 5.371 de absolventi ai universitatilor de medicina si farmacie. Dintre acestia, 4.142 vor concura pentru un loc/post la medicina, 931, la stomatologie, iar 298, la farmacie.

Concursul se desfasoara, descentralizat, in sase centre universitare, Bucuresti, Iasi, Cluj-Napoca, Targu Mures, Timisoara si Craiova, pentru toate domeniile, respectiv medicina, medicina dentara si farmacie, pe baza tematicilor anuntate.

Pentru aceasta sesiune, Ministerul Sanatatii a scos la concurs 3.778 de locuri si posturi. Dintre acestea, 3.558 sunt pentru medicina, 250, pentru medicina dentara, iar 170, pentru farmacie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.