Ministerul Educatiei schimba regulile de inscriere la clasa pregatitoare, potrivit secretarului de stat pentru invatamantul preuniversitar, Stelian Fedorca.

Acesta a declarat pentru hotnews.ro ca de la anul "se revine la vechea metodologie de inscriere la scoala", existenta pana la criteriile introduse anul trecut. Se renunta astfel la cele patru etape de inscriere, la criteriile de departajare conform carora au prioritate la inscriere copiii orfani, din familii monoparentale sau care au un certificat medical de incadrare in grad de handicap.

"Consiliul de Administratie al fiecarei scoli va stabili propriul regulament pe care il va afisa, asa cum era si inainte", a explicat Fedorca.

Au in continuare prioritate copiii care sunt in circumscriptia scolii si cei care au deja un frate sau o sora inmatriculat in scoala. In plus, in functie de decizia Consiliului de Administratie, poate ramane in unele scoli si prioritatea la inscriere a copiilor care au cadre didactice.

"Dar totul va fi flexibil, iar decizia finala apartine Consiliilor de Administratie ale scolilor. La scoala de circumscriptie nu este obligat nimeni sa se inscrie, la fel ca anul trecut, dar criteriul, in principiu, va ramane, pentru ca este in avantajul copiilor sa invete la scolile apropiate de ei", a declarat Stelian Fedorca.

Potrivit lui Stelian Fedorca, "va exista o singura etapa de inscriere a copiilor in clasa pregatitoare, dosarele se depun in perioada martie - mai, dupa care Consiliile de Administratie ale scolilor vor analiza cererile de inscriere. Va ramane si o inscriere electronica, pentru cazul in care un parinte isi inscrie copilul la patru scoli. El va fi acceptat la una dintre ele si se vor debloca automat locurile din celelalte trei scoli unde mai fusese inscris"


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.