"In ultima perioada se cam sare peste pranz, atat in statiunile montane, cat si vara, la mare. Omul vine la hotel, are micul dejun inclus in pret, iar la pranz nu mai merge la restaurant, ci isi ia niste chipsuri. Seara vine la restaurant si comanda o bere si un gratar", afirma presedintele Asociatiei Nationale a Bucatarilor si Cofetarilor din Turism - Romania (ANBCT).
El spune ca spre deosebire de anii 2007-2008, cand aproape toti turistii erau la pranz in restaurante, acum mai mult de jumatate au renuntat la acest obicei, iar unii dintre ei vin la hotel cu mancare de acasa.
In acelasi timp, daca in urma cu cativa ani turistii le comandau copiilor mancare separat, acum au mai ramas putin care fac acest lucru.
Totodata, turistii cauta mancarea mai ieftina si renunta de multe ori la desert. Daca in urma cu cativa ani un turist platea pentru o masa in statiuni in medie peste 50-55 de lei, acum nota de plata a scazut la 30-35 de lei.
El a mai spus ca desi preturile in restaurantele din statiuni nu au crescut in ultimii doi ani, declinul consumului nu a reusit sa fie stopat.
Despre autor:
Te-ar putea interesa si:
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.
-
Ce planuri are PKO Bank în România: cea mai mare bancă din Polonia are active...
Sursa: futurebanking.ro
-
Sumă record cheltuită de utilizatorii OnlyFans în 2024. Câți bani au ajuns la...
Sursa: wall-street.ro
-
FRENVI, compania care îți pune pe masă tacâmuri sustenabile și comestibile
Sursa: green.start-up.ro
-
Românca Alina Sabău, antreprenoare în fashion de lux, va deschide un nou...
Sursa: retail.ro
-
Ideea simplă care digitalizează un domeniu blocat în timp | Cum funcționează...
Sursa: start-up.ro
-
Tragedie șocantă în showbiz. Celebrele gemene Kessler au murit mână în mână,...
Sursa: garbo.ro
-
Cum arată și cu ce se ocupă noul iubit al Deei Maxer? Meseria care îl va face...
Sursa: kudika.ro