Fregata "Regele Ferdinand" si fregata turca "Gemlik" au desfasurat, miercuri, o actiune pentru capturarea a noua persoane suspectate de acte de piraterie, in largul coastelor Somaliei.

Potrivit comunicatului de presa emis de MApN, un avion de patrulare suedez, care executa misiuni de inspectie aeriana in cadrul Operatiei ATALANTA, a localizat, miercuri dimineata, un skiff suspect (ambarcatiune traditionala de mici dimensiuni), la o distanta de 420 de mile marine est de Mogadiscio, capitala Somaliei. Comandantul gruparii navale EU NAVFOR a trimis urgent in zona cele doua fregate, pentru inspectie.

"Dupa o excelenta cooperare intre marinarii romani si cei turci, noua persoane, suspectate de acte de piraterie, au fost retinute si ambarcate la bordul fregatei "Regele Ferdinand", pentru investigatii, iar skiff-ul a fost distrus, in vederea prevenirii utilizarii acestuia in acte de piraterie", se arata in comunicatul MApN.

Contraamiralul Potts, comandantul Fortelor navale ale Uniunii Europene, a declarat ca suspectii au fost gasiti rapid, iar nava lor a fost distrusa.

"Urmare a efortului combinat al fortelor implicate in lupta impotriva pirateriei in regiune, inca o data, suspectii pirati, care ataca si jefuiesc navele comerciale si echipajele acestora in Oceanul Indian, au fost gasiti rapid si nava lor a fost distrusa. Asa cum am mentionat in luna octombrie, noi stim ca perioada musonului s-a sfarsit, iar piratii isi incearca norocul pe mare, dar ii avertizam in mod constant ca nu vor avea satisfactii", a declarat Potts, conform MApN.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.