CNAS anunta ca Sistemul Informatic Unic Integrat (SIUI) si Sistemul Informatic Prescriptia Electronica (SIPE) vor fi oprite temporar incepand de joi pana luni pentru intrarea in functiune a Sistemului Informatic al Cardului National de Asigurari Sociale de Sanatate.

"CNAS deruleaza in prezent activitatile de implementare a Sistemului Informatic al Cardului National de Asigurari Sociale de Sanatate in conformitate cu Strategia privind reformarea sistemului de asigurari sociale de sanatate si imbunatatirea continua a serviciilor medicale si farmaceutice din Romania", se arata in comunicatul CNAS.

Medicii de familie nu sunt impacati cu noul instrument cu care vor trebui sa opereze si spun ca introducerea cardului de sanatate va mari si mai mult birocratia din sistem, afectandu-le pacientilor consultatia.

"Ni se mai arunca si cardul de asigurat pe langa birocratia deja existenta. Daca se va implementa acest sistem, il vom folosi, dar refuzam sa inscriptionam carduri, sa facem borderouri si raportari. In loc sa consultam pacientii, facem inregistrari, inscriptionari, borderouri", declara atunci presedintele Societatii Nationale a Medicilor de Familie, Rodica Tanasescu, potrivit Agerpres.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.