Cea mai scazuta temperatura din acest sezon a fost inregistrata, vineri dimineata, la Miercurea Ciuc, unde mercurul din termometre a coborat pana la minus 10 grade Celsius.

Meteorologul de serviciu de la statia Miercurea Ciuc, Lajos Krisztina, a declarat, vineri, potrivit MEDIAFAX ca temperatura minima, de minus 10 grade Celsius, a fost inregistrata in jurul orei 7.30 si ca este cea mai scazuta valoare termica din tara consemnata in aceasta toamna.

Temperaturile au scazut si in celelalte localitati ale judetului Harghita, minimele inregistrate vineri fiind de minus 8,5 grade Celsius la Joseni, minus 8 grade la Toplita, minus 4 grade la Odorheiu Secuiesc si minus 3,4 grade la statia meteo de pe Varful Bucin.

Meteorologii spun ca vremea se va mentine rece in urmatorul interval, cu minime similare si sambata dimineata, cu cer senin peste zi si fara conditii de precipitatii.

Minima absoluta a lunii noiembrie in judetul Harghita, de minus 27,5 grade Celsius, s-a inregistrat in anul 1993, la Miercurea Ciuc, in timp ce maxima absoluta, de 22 de grade Celsius, a fost consemnata de meteorologii din aceeasi localitate in 2004.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.