Ambasadorul SUA la Bucuresti, Mark Gitenstein, a participat, joi, la o ceremonie in care Guvernul SUA doneaza 410.000 dolari pentru renovarea Spitalului din Ghimpati, judetul Giurgiu, o alta donatie, de 300.000 dolari, vizand renovarea Spitalului Clinic de Urgenta pentru Copii "Sf. Maria" din Iasi.

Potrivit unui comunicat al ambasadei SUA, proiectul vizand Spitalul din Ghimpati este finantat de Comandamentul European al SUA (EUCOM) si va include renovarea fatadei spitalului, ferestrele, sistemul electric si de incalzire, acoperisul si usile. "Aproximativ 25.000 de cetateni care traiesc in Ghimpati si in imprejurimi vor beneficia de acest proiect", mentioneaza sursa citata.

De asemenea, vineri, ambasadorul SUA va merge la Iasi pentru a anunta o donatie de 300.000 dolari pentru renovarea Spitalului Clinic de Urgenta pentru Copii "Sf. Maria", se mai arata in comunicat, scrie MEDIAFAX.

Acest proiect, finantat tot de EUCOM, va include renovarea zidurilor, podelelor, ferestrelor si a sistemului electric de la etajul 3 al spitalului.

"In 2012, guvernul SUA a contribuit cu 1,32 milioane de dolari la imbunatatirea serviciilor de sanatate, care au inclus aceste doua proiecte si un sistem de tele-medicina pentru Ministerul Sanatatii, finantat de Agentia Americana pentru Comert si Dezvoltare (USTDA). Alte proiecte ale EUCOM includ modernizarea heliportului Spitalului Clinic Judetean de Urgenta din Constanta, renovarea dispensarului din Cincu, renovarea dispensarului «Nicolae Balcescu» din judetul Constanta, renovarea aripii unui spital din Harsova, finantarea Initiativei pentru Sanatatea Femeilor din Romania si un program de constientizare privind tuberculoza", se precizeaza in comunicat.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.