Peste 50.000 de politisti si jandarmi asigura masurile de ordine, precum si paza si protectia celor 18.751 de sectii de votare organizate pentru alegerile parlamentare care au loc in 9 decembrie.

Potrivit MEDIAFAX, asigurarea ordinii publice la nivel national pe intreaga perioada a campaniei pentru alegeri si, in mod deosebit, in ziua votarii va fi facuta in baza Planului General de Masuri, pentru coordonarea activitatii structurilor Ministerului Administratiei si Internelor.

Peste 50.000 de politisti, jandarmi, politisti de frontiera, lucratori ai Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta si angajati ai altor structuri ale MAI sunt mobilizati pentru desfasurarea scrutinului electoral din 9 decembrie.

Ministerul Administratiei si Internelor asigura protectia sectiilor de votare si a dosarelor intocmite de birourile electorale pe timpul transportului acestora la birourile de circumscriptie, respectiv la Biroul Electoral Central, precum si pe timpul tiparirii, transportului si depozitarii buletinelor de vot si a celorlalte materiale necesare votarii.

Structurile MAI vor prelua paza sectiilor de votare in 8 decembrie, incepand cu ora 18:00.

Jandarmii vor asigura ordinea si siguranta publica, precum si protectia participantilor la adunarile publice care vor fi organizate in perioada campaniei electorale. Jandarmeria va stabili impreuna cu organizatorii masurile ce trebuie luate pentru desfasurarea adunarilor publice in conditii de legalitate.

Politia locala va asigura integritatea panourilor si a afiselor electorale amplasate legal.

Politia Romana va dispune masurile necesare pentru asigurarea exercitarii dreptului la vot de catre persoanele incarcerate, aflate in centrele de retinere si arest preventiv ale unitatilor de politie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.