Un sfert din populatia tarii este saraca, iar un roman din zece traieste in saracie extrema, statul roman avand legi pentru combaterea fenomenului, nu insa si institutii care sa le aplice, au concluzionat participantii la un seminar pe aceasta tema, organizat de Ministerul Muncii. "Astazi (miercuri -n.r.) se lanseaza oficial, in Romania, memorandumul comun in domeniul incluziunii sociale. Este un document programatic pentru incluziune sociala si combaterea saraciei. Dupa aceasta conferinta, se va lucra la un plan de masuri de punere in practica a acestui document", a explicat ministrul Muncii, Gheorghe Barbu, citat de Mediafax.

Participant la seminar, seful Departamentului pentru Romania al Directiei Generale pentru Ocuparea Fortei de Munca, Afaceri Sociale si Egalitate de Sanse din cadrul Comisiei Europene, Michel Laine, a atras atentia autoritatilor romane asupra problemei institutionale pe care tara noastra o are in privinta protectiei sociale. Potrivit lui Laine, cerintele europene in privinta protectiei sociale trebuie implementate intr-o perioada scurta de timp, insa nu numai la nivel legislativ, ci si institutional.

"A venit momentul sa depasiti cadrul juridic - pentru ca exista legi - si sa puneti in practica aceste masuri de protectie sociala, prin crearea de institutii care sa se ocupe de aceasta problematica. Este fundamental pentru accelerarea politicilor sociale. Romania trebuie sa demonstreze ca e capabila sa indeplineasca aceste cerinte, ca are capacitatea de a atrage fonduri structurale, de a le folosi eficient. Lupta impotriva saraciei depinde de resursele financiare, de capacitatea administrativa de a atrage resurse. Nici aici, din pacate, nu se observa progrese", a mai spus Laine.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.