Cea mai scazuta temperatura din acest sezon s-a inregistrat, duminica dimineata, la Miercurea Ciuc, unde au fost minus 8 grade Celsius.

Meteorologul de la Statia Miercurea Ciuc, Gyorfi Tunde, a declarat pentru MEDIAFAX ca cea mai mica valoare termica din aceasta toamna a fost masurata in jurul orei 7.30.

"A fost cea mai scazuta temperatura de pana acum", a precizat Gyorfi Tunde.

Temperaturile minime au coborat sub limita inghetului in judetul Harghita, cu minime de minus 6,2 grade Celsius la Joseni, minus 5,8 grade la Toplita si minus 3 grade la Statia de pe varful Bucin.

In toate localitatile s-a depus bruma la sol si a fost ceata, vizibilitatea coborand sub 100 de metri.

Potrivit meteorologului de la statia Miercurea Ciuc, vremea se va incalzi usor in intervalul urmator, cerul va fi variabil, insa mai mult senin, iar minimele vor fi cuprinse, luni dinineata, intre minus 4 si 5 grade Celsius in zona depresionara din sud-estul Transilvaniei.

Minima absoluta a lunii noiembrie in judetul Harghita, de minus 27,5 grade Celsius, s-a inregistrat in anul 1993 la Miercurea Ciuc, iar maxima absoluta, de 22 de grade, a fost consemnata de meteorologii din aceeasi localitate in anul 2004.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.